#InspiritB2utyKissMe
Tutorial : Blockquote like me
Tuesday, 25 October 2011 , 6:17 pm , 1 kawaikochan

لسلام عليكم I 


ommo , so cute . ngeee , he's one of my boyfriend . ok now , i wanna do a tutorial . tutorial ni x de prg request pun . but , saje aje nk bwat , cuz , sharing is caring rite ? ok la , jum start . before that , korang tau x blockquote like me tu macam mane ? x tau ? ape la , hehe . ok now , cube korang halakan cursor korang kat bende bawah ni :-


Sharing Is Caring Rite ?

nmpk x ? bile korang halakan cursor korg kat blockquote tu , nanti dye kuar icon comel n shadow rite ? cantek x ? cantek kan ? ( prasan ) hehe . leteh tau saye buat . saye ubah-2 code dye , tmbh , tolak code dye n etc la . what ? nk blockquote cam tu ? ahahah , oke . no probleno . lets start .

1. Design > EDIT HTML > Tick expand widget template
2. Search this code :-

.post blockquote {

dah jumpe ? PANDAI pun . mweheheh  now copy code kat bawah ni . paste kat kat bawah code yg korang cari tady tu ek .


background: url(URL BACKGROUND COMEL KORANG);
border: 1px solid #000000;
padding: 7px;
}

dah siap ! preview dulu tau . then , baru SAVE . jk . jgn tkn save lagyyy ! saye tipoo aje tu . mweheheh . jgn la marah . but , kalau korang nk yg tu aje pun boley . bhaha . now copy code bawah ni plak . then , paste kat bawah code yg tady tu k .


.post blockquote:hover {
background: url(URL BACKGROUND COMEL KORANG);
-webkit-border-radius: 36px 12px;
-moz-border-radius: 36px / 12px;
-moz-transform: rotate(-2deg);
-webkit-transform: rotate(-2deg);
border: 2px dotted #000000;
background-image:url(URL ICON CUTE KORANG);
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
text-shadow: 0 0 0.1em #F535AA, 0 0 0.1em #F535AA;
}

yeay , done . mwahahah .

NOTA COMEL

123 : tukar la dengan url background korang
123 : boleh tukar kepada dotted , dashed , double , groove , ridge , inset , outset .
123 : boleh tukar kat sini123 : bwat lah nak berape pun , but , jgn besar sngt no. tu . nanti x cantek.
123 : tukar dengan icon yg korang nak . jgn besar sngt tau .
123 : boley tukar kepada left kalau ta mau right . , but , better right kowt . lagy cantek ^^
lalala , letih la . hehe , tapy x pe . demi korang . o yeah , one more . kalau korang nak blockquote tu tukar font when cursor halakan kat dye pun bley . juz tambah kan code ni and paste lah kat mane-2 je . janji dekat bawah .post blockquote:hover { kalau kat bawah code laen x boley , okeoke . now copy code kat bawah ni :-

font:12px Segoe Print ;
123 : tukar kepada font comel yg korang nak
123 : tukar lah nak brape pun

yea , it's done . bubye . nak g layan music bank ni . assalamualaikum ! :)

Chocolate Indulgence
Hey, foreing people . Alis Karmila imnida. Sweetsourbitter 13. Kpopers. I'm not perfect but i am awesome the way i am. Feel free to follow me dear cutie :)

» Know me more » Meet my boyfiee » IlappChuu » HunnyBunny » Fairytales

Chocolate Strawberry

Chocolate Fudge
Template ; Anis Marcella .

Re-Designed ; Alis .

Cursor ; Izyan .

Image ; WeIt .




NEW »