#InspiritB2utyKissMe
Tutorial : transparentkan header gune gimp .
Friday, 28 October 2011 , 3:25 pm , 1 kawaikochan
لسلام عليكم I ,


hey , tady ade org request . cam mane nk transparentkan gambar gune gimp ? nak tau ? follow this tutor dear .

1. korang design lah dulu header korang kat photoscape ur watever photo la .

2. save 
3. ikut tutor bawah ni 


TRANSPARENTKAN HEADER :-


1. pegy gimp korang tu .


dye ade kuar cam kat bawah ni kan ?


                                  // click tuk tumbesaran


abaikan background tu k . haha . okeoke , saye malas nak type pepanjang . korang juz follow gambar kat bwh ni k . 








hah ! nanti dye kuar cam tu rite ? korang pilih la , paham x ? pilih ape ? ala , header korang tu korang save kat mane ? cari lah file tu , then bile dah jumpe . tkn open .

bile dah tekan open , nanti kuar la header comel korang tu . then , nak transparentkan plak .





ahah , nmpk x bende yg saye bulatkan gune warna MERAH tu . nmpk ? k good . now , korang tekan kat bende yg saye bulatkan tu . then korang click kan aje kat header korang tu . nanti dye jady cam ni :-




taraaa , nampak x header korang tu macam eletrik . eletrik ? bhaha , pape je la . then korang ikut je ape yg ade dalam gmbr tu . saye dah letak nombor dah .


dah ? ape yg dah ? luls , korang dh bwat blom macam yg kat ats tu ? n yg pling penting , korang dh tkn blom bende yg macam pemadam tu ? dah ? k gud . 


korang kaler lah kat header tu . nak kaler comot-2 pun x pe . gambar tu x kan rosak , cuz umm cuz x tau la nak cakap cam ne . hehe . bile korang dah kaler kan , dye jady cam kat bawah ni kan :-



k now , korang ikut je gambar kat bawah ni . saye dah letak nombor dah .




bile dah tekan save as , dye ade kluar satu bende kan ? ....jpg kan ? jpg tu , korang tukar kepada png . yea , it's done ! alhamdulillah . kbye . nk g lunch . assalamualaikum .


Freebies Header untuk Atyra :-




http://i1115.photobucket.com/albums/k550/akubudakcomel/108.png
buruk kan ? TT_TT . saye x reti nak bwat header yg cantek . hoho . sorry ek tyra kalau buruk . hey , saye tukar lagu lagy . best x ? haha . lagu you're my heaven - triple S . kbye . assalamualaikum :)

Chocolate Indulgence
Hey, foreing people . Alis Karmila imnida. Sweetsourbitter 13. Kpopers. I'm not perfect but i am awesome the way i am. Feel free to follow me dear cutie :)

» Know me more » Meet my boyfiee » IlappChuu » HunnyBunny » Fairytales

Chocolate Strawberry

Chocolate Fudge
Template ; Anis Marcella .

Re-Designed ; Alis .

Cursor ; Izyan .

Image ; WeIt .




NEW »